Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев смята, че

...
Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев смята, че
Коментари Харесай

Намаляват случаите на шофиране след употреба на алкохол и наркотици, твърдят експерти

Председателят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите Красимир Георгиев счита, че понижават случаите на шофиране след приложимост на алкохол и опиати. По думите му обаче броят на злополуките се резервира.

" Употребата на опиати до неотдавна не се контролираше на пътя, служителите на реда нямаха такива тестери. Изключително се контролираше използването на алкохол и в случай че доста подозрително държание на лидера възбуди някакво подозрение, контролните органи изпращаха за кръвна проба за опиати ", сподели той, представен от " Нова телевизия ".

Съвременните проби обаче завишиха контрола и това е повода да понижават тези прегрешения на пътя.

" Аз считам, че и отнемането на автомобила повлия до една огромна степен хората да бъдат по-отговорни, тъй като доста постоянно по-късно нарушаване те предизвикват проблеми на близки, а не на себе си като автомобилът се стопира от придвижване до възнаграждение на сумата на неговата равноценност. Всички тези ограничения имат един сложен метод ”, добави Красимир Георгиев.

Леснодостъпните опиати са една от аргументите за произшествия на пътя.

" Това е един публичен проблем. Инцидентите на пътя са пандемия. И съгласно мен би трябвало да има много по-крути ограничения и следващи. Това някой да получи условна присъда, санкция или да му бъде лишен автомобила е едната страна на нещата, само че това е болен човек. С него би трябвало следваща работа ", изясни Емил Марков от Институт за пътна сигурност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР